Wat is een speksteenkachel?

Een speksteenkachel dankt zijn naam aan de gebruikte bouwmaterialen. Het metselwerk is opgetrokken in spekstenen. Precies die zorgen voor de uitzonderlijke efficiëntie. Spekstenen absorberen namelijk 10x meer warmte dan bakstenen. Als een soort batterij slaan de stenen de warmte op. Zo is 3 uur stoken goed voor 24 uur warmte.

Speksteenkachel door Broucke

Speksteenkachel op hout of met pellets

Deze milieuvriendelijke haard kenmerkt zich ook door uitzonderlijk gebruiksgemak. Je stookt hem 3 uur goed op en geniet daarna gedurende 24 uur van aangename warmte. Zo kom je nooit thuis in een kille woning. Een speksteenkachel brandt op hout of op pellets. Zoals je zelf verkiest.

HOUT
Stook alle soorten hout in je speksteenkachel.

PELLETS
Vul je speksteenkachel goed op en klaar. 

Tulikivi speksteenkachel

Tulikivi, een gerenomeerd merk uit Finland

Broucke is sinds jaar en dag verdeler van Tulikivi. Dat Finse merk staat gekend voor zijn kwaliteit en zijn ruime keuze. Een speksteenkachel wordt steen voor steen opgebouwd. Het is een volledig massieve constructie, met 1.000 tot 4.000 kilo stenen. Een echte stiel die de ervaren medewerkers perfect in de vingers hebben. Ook voor het herstellen of renoveren van de brandkamer is Broucke de specialist bij uitstek.

Lees meer over Tulikivi

Tulikivi speksteenkachel

Een greep uit ons Tulikivi aanbod

Interesse in iets anders?