Stijlen

Fijnstoffilter - Polvo (Oekotube)

Broucke investeert voor een betere lucht kwaliteit in België. Door de fijnstof filter van Oekotube kunnen we 95% van het fijnstof uit de rook filteren via ionisatie. Ontdek waarom een Polvo fijnstof filter van Oekotube een must is voor uw haard in West-Vlaanderen.
Hoe werkt de fijn stof filter?

De Polvo fijn stof filter (Oekotube) werkt op basis van ionisatie. Een elektrode in het rookkanaal dat verbonden is met het oekotube toestel zorgt door middel van een elektronisch, magnestich veld dat alle fijne stof deeltjes tegen het rookkanaal fixeert. Zelf de kleinste deelstjes (PM1) worden uit de rook gehaald.

Het vebruik van dit Polvo fijnstof toestel is verwaarloosbaar: 30 W bij gebruik en 1 W in de stand-by fase.

Via dit fantastisch toestel worden er 95% van de fijnstof deeljes uit de houtrook gehaald.Bekijk hier onze producten

Voordelen Polvo fijnstof filter (Oekotube)

Polvo fijnstoffilter beter bekend onder de naam Oekotube heeft veel voordelen in vergelijking met standaard fijn stof filters:

 

- Het creëert geen trekvermindering voor uw schouw. Dit doordat het enigste dat in uw rookkanaal bevind is een elektrode  van 1,6 m.

 

- Het filtert fijnstof efficiënter dan goedkopere fijnstof filters. Met de Polvo / Oekotube filter zal 95% van de fijn stof deeltjes uit uw rook verdwijnen.

 

- Gemakkelijk in onderhoud. De schoorsteen borstel kan gemakkelijk de elektrode aan de kant duwen zodat uw rookkanaal perfect kan gekuist worden.

 

- Weinig verbruik. 30 w wanneer de fijnstoffilter werkt. En 1W wanneer het in stand by fase is. Het toestel zal bij detectie van warmte automatisch aanschakelen.

 

- De filter kan worden gebruikt voor een toestel tot 40 kW.

 

- Er zijn geen structurele veranderingen nodig in uw woning. Onze Polvo fijnstof filter kan bovenop uw schouw geplaatst worden.

 

- Alle fijnstof deeltjes worden gefilterd. Zelfs de kleinste PM1 deeltjes.

 Bekijk hier onze producten

Wat is fijnstof?

Fijnstof zijn kleine, niet zichtbare deeltjes die rond onze omgeving zweeft. Ze zijn zo klein dat deze deeltjes nauwelijks onze zwaartekracht beïnvloed.

De deeltjes blijven wel in de atmosfeer zweven die dan via ademhaling in de longen terecht komt.

 

Grote stof delen vallen snel neer op de grond door het effect van de zwaartekracht. De fijnstof deeltjes blijven we langer inademen dit doordat het dagen, weken in de lucht blijft hangen.

 

De grote van fijnstof wordt gecategoriseerd via de Engelse benaming PM (afkorting: Particulate Matter). Er zijn 3 groepen waar de grootte van de deeltjes aangeduid wordt via micrometer (micrometer = een duizendste millimeter).

 

- De fijnstof deeltjes tussen 2,5 en 10 micrometer vallen onder de term PM10

- De fijnstof deeltjes kleiner dan 2,5 micrometer vallen onder de term PM2,5

- De fijnstof deeltjes tussen 0,1 micrometer vallen onder de term PM1

 

Er is fijnstof in de omgeving dat bestaat uit natuurlijke oorsprong. Bijvoorbeeld zouten die vrijkomen bij verdampen van zeewater of de wind die schuurt langs gebouwen of bergen, …

 

75% is veroorzaakt door de mens. Deze vervuiling wordt smog genoemd. Deze fijnstof deeltjes worden gecreëerd door industrie, verwarming of verkeer.Bekijk hier onze producten
Fijnstoffilter - Polvo (Oekotube)

Broucke investeert voor een betere lucht kwaliteit in België. Door de fijnstof filter van Oekotube kunnen we 95% van het fijnstof uit de rook filteren via ionisatie. Ontdek waarom een Polvo fijnstof filter van Oekotube een must is voor uw haard in West-Vlaanderen.Bekijk alle Green Eggs

Wij gebruiken cookies om uw surfervaring te verbeteren. Door het verder gebruiken van deze website, gaat u hier expliciet mee akkoord.

Meer informatie
Ik snap het!