HOXTER, Haka 67/51h


Als u kiest voor Hoxter kiest u voor kwaliteit! De firma test elk nieuw product in hun eigen labo. Lange perioden worden ze getest met zeer hoge temperaturen. Dit om te controleren of er enige vervormingen kunnen voorkomen en dit dan ook weer aan te passen.

Het grootste voordeel is  het liftdeur mechanische. Dit zorgt dat de deur bij het openen weggeduwd wordt van het lichaam van de haard. Wanneer de deur weer sluit worden ze met 8 kogellagers tegen de haardwand geduwd met een kracht van 80 tot 250 Newton. Dit komt overeen met 8 tot 25 kg. Dit zorgt voor een maximale dichtheid van de deuren.

De 8 kogellagers werken op het zelfde principe als de schokdempers bij een auto. Dit zorgt bij een vlotte opening van de deur, vermijd vervormingen.

Hier zijn nog redenen waarom u zou kiezen voor een Hoxter inbouwhaard:

  • Door het koud geplooid profiel van de Hoxter deur, vervormt de deur niet onder hoge temperaturen en garandeert luchtdichtheid!

Deuren die niet luchtdicht zijn geven en slechte invloed om de verbranding en het schoon             blijven van de haard ruit.

  • Keramisch glas: dit glas heeft een hoge temperatuur weerstand en kan tegen de schommelingen van de temperatuur binnen in de haard. Het heeft ook een lage thermische uitzetting. Dit zorgt dat de sluiting tussen het deurframe en het glas gegarandeerd wordt.
  • Ecologische verf: deze verf heeft een temperatuur weerstand tot 600 °C. Ook droogt de verf meteen na het aanbrengen op het toestel. Wat ongewenste rook en hinderende geur voorkomt wanneer u voor het eerst de haard ontsteekt.
  • Het lichaam van de haard is vervaardigd uit hoog temperatuurbestendig staal. Dit heet P265 GH wat normaal enkel gebruikt wordt bij produceren van hoge druktanks of buizen die gebruikt worden enkel voor hoge temperaturen. Dit staal wordt extra gelegeerd met Ni en Cr tegenover andere staal soorten. Dit zorgt voor lange levensduur en geen kans dat staal vervormt door hoge temperaturen.
  •  De binnen stenen van de haard bestaat uit chamotte stenen in combinatie met 2 kleuren: beige of zwart.
  • Schone verbranding wat zorgt voor een propere ruit.
  • Roostervrij branden zorgt voor minder as ophoping en heeft een positief effect op het verbrandingsproces.
  • Het liftdeur mechanische is altijd toegankelijk zelf na installatie van de haard. Wanneer het nodig is kunnen we de contragewichten herstellen via inspectie luiken in de haard. Zelf het afstelmechanisme voor de lucht aanvoer is beschikbaar via een toegang luik.
  • Er is de mogelijkheid om te kiezen voor dubbel glas. Dit zorgt dat de temperatuur binnen de haard hoger is wat zorgt voor beter verbranding dan bij enkel glas. Het verbetert de isolatie van de deur maar reduceert ook de warmtestraling. Bij de CV haarden wordt altijd gebruik gemaakt van dubbel glas.
  • De haard kan gecombineerd worden met een automatische luchtsturing, de ABRA 6.

Al deze voordelen van Hoxter voorkomt slijtage en biedt een lange levensduur bij continue gebruik.


Welkom op onze nieuwe website!

Wij verkopen ook warme luchtblazers op pellets voor magazijnen...

Maak tijdig uw afspraak voor het schouwvegen!

Wij gebruiken cookies om uw surfervaring te verbeteren. Door het verder gebruiken van deze website, gaat u hier expliciet mee akkoord.

Meer informatie
Ik snap het!